V Miláně začalo setkání Taizé

28.12.2005 

28. evropské setkání mladých organizované komunitou z Taizé dnes začalo v lombardské metropoli. Je to první setkání bez zakladatele komunity, bratra Rogera, který tragicky zemřel letos v srpnu.
Miláno hostí setkání bratří z Taizé už podruhé. V roce 1988 se tam sjelo přes 70 tisíc mladých Evropanů. Na letošní se přihlásilo 50 tisíc osob. Poselství důvěry na zemi, list, který bratr Rogér každý rok psal pro setkání na přelomu roku, letos zůstalo nedokončené. Bratr Rogér ho začal diktovat v den své smrti, 16. srpna. Zůstala z něho jen jediná věta: ?Je-li naše komunita s to vytvářet v lidské rodině možnosti pro rozšíření...? Únava mu nedovolila pokračovat. Téhož dne večer zemřel na následek zranění způsobeného nepříčetnou ženou, která jej napadla nožem.
?Dělejme vše, co je v našich silách, aby nikdo nemusel pochybovat o tom, že Bůh miluje všechny lidi, všechny národy bez výjimky.? ? píší bratři z Taizé v komentáři k posledním slovům bratra Rogera, která jsou zároveň tématem milánského setkání.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.