Benedikt XVI. přijal policejní jednotku Vatikánu

31.12.2005 

Svatý otec dnes dopoledne přijal členy policejní jednotky vatikánského městského státu. V promluvě k policistům Benedikt XVI. ocenil jejich pracovní nasazení během uplynulého roku, tolik významného pro život Církve, ve kterém došlo ke změně na Petrově stolci.

?Díky vám, drazí přátelé, za to, že každý den s obětavostí a věrností sloužíte Papeži a jeho spolupracovníkům, společně s jednotkou Švýcarské gardy a přispíváte tak k zajištění klidu a pořádku Vatikánského městského státu, k dobrému přijetí poutníků, kteří přicházejí k hrobům apoštolů a přejí si setkat se s Petrovým nástupcem.?

V druhé části pozdravu policistům se Svatý otec vrátil k duchovní náplni vánočních svátků. Pro policisty je významnou inspirací to, že pastýři bděli u svého stáda a při ohlášení andělského poselství ihned spěchali do betlémské jeskyně. Znamená to, jak zdůraznil Benedikt XVI, bdít se stálou připraveností uposlechnout Boží výzvy k činu.

?Buďte vždy bdělí a připravení i na duchovním poli. Ježíšova výzva se obrací ke všem jeho učedníkům, aby bez ohledu na různá volání ze světa vždy kráčeli po cestě evangelia a nikdy neztratili nejcennější dar víry. Proto je důležité stále se modlit a uchovávat vnitřní spojení s Pánem. Jen on dává smysl a hodnotu naší existenci.?

Na závěr audience popřál Svatý otec všem členům vatikánské policejní jednotky a jejich rodinám šťastný nový rok a udělil jim apoštolské požehnání.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.