Papež navštíví Polsko na konci května

1.2.2006 

Papež Benedikt XVI. navštíví Polsko ve dnech 25. až 28.května. Uvádí se to v závěrečném komunikátu 334. plenárního zasedání Polské biskupské konference, která včera skončila ve Varšavě. Tato návštěva bude mít heslo: "Buďte pevní ve víře" a polští biskupové se obracejí na věřící, aby obětovali své modlitby na úmysl papežské návštěvy. Přesný program návštěvy Benedikta XVI. bude upřesněn později, ale již nyní je jasné, že mezi místy, která Svatý otec navštíví, nebude chybět Varšava, Krakov, Osvětim, maránské poutní místo Jasna Gora v Czenstochowe a také rodiště Karola Wojtyly, městečko Wadowice.

Polští biskupové také vyjádřili na závěr zasedání kritické stanovisko k rezoluci Evropského parlamentu o homofobii. Biskupové apelovali na Evropský parlament, aby zanechal praxe, kdy vnucuje obyvatelům evropských zemí názory, jež jsou ve znamení diktatury relativismu.
Polští biskupové rovněž vyjádřili soustrast všem rodinám zasažených neštěstím v Chorzowe a poděkovali všem, kdo se podílejí na odstraňování následků tragédie.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.