Papež přijal představitele Papežských misijních děl

8.5.2006 

Benedikt XVI. dnes přijal na audienci účastníky Řádného valného shromáždění Papežských misijních děl. V úvodu promluvy papež poděkoval hlavním představitelům Papežských misijních děl, jmenovitě prezidentovi Henryku Hoserovi, za jejich svědectví o misijním úsilí církve na různých kontinentech. Toto úsilí vychází z úkolu, který svěřil Ježíš apoštolům, a na který klade rovněž velký důraz II. Vatikánský koncil.

?Od počátku 19. století - zdůraznil Svatý otec - se činnost papežských misijních děl zaměřuje na to, aby předávala národům obsah vlastního misijního poslání církve, a tím je láska Boha, zjevená v plánu spásy. Poznat a přijmout tuto spásnou Lásku je základní otázkou života, jak jsem napsal v encyklice Deus caritas est, a staví nás to před rozhodující otázky, kdo je Bůh a kdo jsme my.?

Svatý otec dále poděkoval členům a spolupracovníkům Papežských misijních děl za úsilí, které na podporu misií konají v jednotlivých farnostech a diecézích.
?Toto intenzivní misijní hnutí, které spojuje církevní komunity i jednotlivé věřící, se v posledních letech rozvinulo do slibné vzájemné spolupráce. Právě o ní vy podáváte svědectví. Pokračujte v tomto úsilí a cenné službě církevním komunitám. Jednota úmyslů a společného evangelizačního úsilí roste v té míře, v jaké má každá aktivita jako své základní měřítko Boha, který je Láska, a probodené srdce Krista, v němž se tato láska vyjadřuje nejvyšším způsobem.?

Na závěr pak Svatý otec udělil všem přítomným i jejich spolupracovníkům v církvích na celém světě své zvláštní apoštolské požehnání.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.