Připomínka kardinála Dell´Acqua

4.12.2003 

?Muž víry, věrný služebník církve a pastýř této diecéze.? To jsou slova kardinála Ruiniho, kterými charakterizoval kardinála Angela Dell´Acqua při mši svaté u příležitosti stého výročí jeho narození, kterou dnes sloužil v Lateránské bazilice.

Kardinál Dell´Acqua byl substitutem Státního sekretariátu během pontifikátu tří papežů (Pia XII., Jana XXIII., a Pavla VI.). Opustil Vatikán v roce 1968, kdy byl jmenovaný generálním vikářem římské diecéze. Zemřel za 4 roky, v roce 1972 v Lurdech.

U příležitosti stého výročí jeho narození dnes v Lateránské basilice vzpomínal na jeho postavu mons. Leonardo Sandri, substitut Státní sekretariátu Andrea Riccardi, profesor současných dějin Univerzity Řím Tři a kardinál Giovanni Canestri, emeritní arcibiskup Janova.

V homilii kardinál Ruini vyzdvihl službu, kterou kardinál Dell?Acqua prokázal římské diecézi, kdy vložil do praxe ovoce té moudrosti, která se rodí z hluboce duchovní zkušenosti, živené láskou a otevřeností k lidem. Všechny ? kněze, řeholníky, laiky a zvláště mladé ? se snažil zapojit do života diecéze.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.