Začal světový kongres katolických televizí

10.10.2006 

Lidská důstojnost, mír, solidarita a jednota celé lidské rodiny jsou hlavními body listu kardinála státního sekretáře, Tarcisia Bertoneho, který jménem Svatého otce zaslal účastníkům I. Světového kongresu katolických televizí.

Kongres v hlavním městě Španělska zahájila dnes dopoledne slavnostní liturgie. Účastní se ho 250 představitelů médií, biskupských konferencí a vědeckých pracovníků. Setkání má vést k vytvoření sítě spolupráce mezi katolickými televizními stanicemi. Organizátorem kongresu je Papežská rada pro sdělovací prostředky, ve spolupráci se španělskou biskupskou konferencí. Vatikánská média reprezentuje P. Federico Lombardi, ředitel našeho rozhlasu a Vatikánského televizního centra.

V papežském poselství kard. Bertone zdůraznil, že televizní stanice mají zachovat věrnost katolické identitě i specifickému rázu vlastní kultury. Upozornil také, že hlas katolíků v médiích má být tvůrčí a profesionální. ?Abychom nabízeli Radostnou zprávu v různorodých audiovizuálních formátech, musíme být nejprve spolupracovníky pravdy? ? napsal účastníkům madridského kongresu vatikánský státní sekretář.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.