Zasedání České biskupské konference

22.1.2007 

V pořadí již 67. plenární zasedání České biskupské konference (ČBK) začne zítra v Exercičním domě kláštera kapucínů na Loretánském náměstí v Praze. Informuje o tom mluvčí českých biskupů Martin Horálek. Dnes v předvečer zasedání se sešli katoličtí biskupové s představiteli nekatolických církví sdružených v Ekumenické radě církví v ČR na ústředí Církve bratrské. Ve středu 24. ledna budou biskupové slavit mši se studenty bohosloví v kapli Arcibiskupského kněžského semináře v Praze-Dejvicích.

Biskupové budou mimo jiné hovořit také o přípravách Celostátního setkání mládeže, které se bude konat letos v srpnu v Táboře-Klokotech. Důležitým bodem bude i diskuse o personálním obsazení ve vedení Charity ČR. Biskupové by měli podle informací Martina Horálka také posoudit návrh na konání národního eucharistického kongresu v České republice. V programu je také referát předsedy ČBK arcibiskupa Jana Graubnera o koncepci pastorace povolání. Na zasedání by se také mělo rozhodnout o jmenování teologického poradce pro redakci Katolického týdeníku.

?Již tradičně mezi biskupy českých a moravských diecézí zavítá i apoštolský nuncius v České republice arcibiskup Diego Causero. Kromě pracovní části se s biskupy setká i jako hostitel při slavnostním obědě, který se v budově pražské nunciatury uskuteční ve středu 24. ledna,? uvedl mluvčí ČBK Martin Horálek, který bude po celou dobu zasedání k dispozici novinářům.

Jan Regner

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.