Týden ve Vatikánu - přehled hlavních událostí od 27. 3. do 2. 4.

26.3.2007 

Ve středu 28. března v 10:30h dopoledne proběhne na náměstí sv.Petra pravidelná generální audience Benedikta XVI.

Ve čtvrtek 29. března bude Benedikt XVI. v bazilice sv. Petra předsedat postní liturgii pro mládež římské diecéze. Bohoslužba slova bude spojena s udílením svátosti smíření, k níž bude k dispozici 200 kněží. Svátost smíření bude udílet také Svatý otec.

V pátek 30. března v 9h dopoledne ve Vatikánské kapli Redemptoris Mater se Benedikt XVI. spolu se svými spolupracovníky z římské kurie zúčastní čtvrtého a posledního postního kázání papežského kazatele O. Raniera Cantalamessy.

V sobotu 31. března v poledne se Benedikt XVI. setká v aule Pavla VI. se členy Svazu řemeslníků.

V neděli 1. dubna v 9:30h dopoledne bude Benedikt XVI. na svatopetrském náměstí předsedat liturgii Květné neděle, na kterou zároveň připadá Světový den mládeže, slavený v jednotlivých diecézích.
Téhož dne přesně v poledne pronese Benedikt XVI. z okna své pracovny nad svatopetrským náměstím svou pravidelnou promluvu před modlitbou Anděl Páně.

V pondělí 2. dubna v poledne bude v bazilice sv. Jana na Lateránu slavnostní liturgií za předsednictví kardinála vikáře Camilla Ruiniho ukončen diecézní beatifikační proces Božího služebníka Jana Pavla II.
Také v pondělí, ve výroční den úmrtí papeže Jana Pavla II. bude v půl šesté odpoledne (17:30) Benedikt XVI. v bazilice sv. Petra slavit zádušní mši za svého zesnulého předchůdce.
A stejný den se bude v kryptách baziliky sv. Petra konat na památku papeže Jana Pavla II. modlitební vigilie spojená s recitací radostného růžence za přítomnosti generálního vikáře Svatého otce pro město Vatikán, arcibiskupa Angela Comastriho.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.