Týden ve Vatikánu - přehled událostí od 3. - 9.dubna

3.4.2007 

Ve středu 4.dubna v 10:30 dopoledne proběhne na náměstí sv.Petra pravidelná generální audience Benedikta XVI.

Ve čtvrtek 5.dubna v 9:30h dopoledne v bazilice sv.Petra bude Římský biskup Benedikt XVI. koncelebrovat spolu s kardinály, biskupy, diecézními a řádovými kněžími římské diecéze Mši svatou se svěcením olejů.
Téhož dne, tedy na Zelený čtvrtek začíná Velikonoční triduum v bazilice sv.Jana na Lateráně, kde bude v 17:30h večer Svatý otec slavit Mši svatou na památku Večeře Páně spojenou s obřadem mytí nohou.

Na Velký pátek 6.dubna v 17h bude v bazilice sv.Petra Benedikt XVI. předsedat liturgii Památky Umučení Páně, při níž pronese homilii papežský kazatel o.Raniero Cantalamessa.
Tradiční pobožnost Velkopáteční Křížové cesty povede Svatý otec v 21:00h u římského Kolosea.

Na Bílou sobotu 7.dubna ve 22h budou za předsednictví Svatého otce v bazilice sv.Petra zahájeny liturgické obřady Velikonoční vigilie, při níž Benedikt XVI. udělí svátost křtu dospělým katechumenům.

V neděli 8.dubna na Boží Hod Velikonoční bude v 10:30h dopoledne Svatý otec slavit eucharistickou liturgii na náměstí sv.Petra, po níž pak z centrální lodžie sv.Petra přesně v poledne pronese své velikonoční poselství a požehnání Urbi et orbi.
Téhož dne v 16:30 odpoledne pak Svatý otec odjede do Castel Gandolfa.

Na Velikonoční pondělí 9.dubna v poledne pronese Benedikt XVI. z okna apoštolského paláce v Castel Gandolfo pravidelnou promluvu před modlitbou Regina coeli.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.