Mezinárodní přehlídka sakrální hudby ?Virgo Lauretana?

11.4.2007 

Na známém poutním místě v italském Loretu začíná dnes večer Mezinárodní přehlídka sakrální hudby ?Virgo Lauretana?. Letos je spojena s oslavami pětistého výročí tamní Cappella Musicale, ustanovené dekretem papeže Julia II. v říjnu roku 1507. Přehlídka probíhá pod patronátem Liturgického oddělení Italské biskupské konference a skončí v neděli 15. dubna. U našeho mikrofonu je předseda Přehlídky, Girolamo Valenza:

?Začíná se dneska představením sborů, které vystoupí s mariánským repertoárem. Zítra večer budou na programu díla Mistrů varhaníků zdejší Kapely od 16. do 20. století. Bude to jistě zajímavá akce, už proto, že se jí účastní sbory z různých národů, mezi nimi z Litvy, ze Slovenska, z Libanonu nebo z Filipín. V pátek vystoupí Filharmonický orchestr Marche se sborem Ars Cantica z Milana pod vedením Mistra Mezzanotte. Akci završí galakoncent v sobotu 14. dubna a sbory se znovu sejdou na závěrečné mši svaté na druhý den v neděli.?

Mezinárodní přehlídku sakrální hudby ?Virgo Lauretana? v italském Loretu je letos poprvé možné sledovat v přímém přenosu na internetových stránkách přehlídky www.rassegnalauretana.it

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.