Papežovy vycházky mají za cíl kostelíky a poutní místa v okolí

14.7.2007 

Městečko Lorenzago di Cadore, kde Benedikt XVI. tráví prázdniny, se připravuje na zítřejší Anděl Páně se Svatým otcem. Papež povede modlitbu z Castello di Mirabello na hlavním náměstí, kde byla už nyní instalována velkoplošná obrazovka.
Dnes večer navštíví Svatého otce kardinál Francis Arinze, prefekt Kongregace pro liturgii a svátosti.

Jak vypadá obvyklý prázdninový den Benedikta XVI. jsme se zeptali dopisovatele deníku Avvenire, Salvatora Mazzy:

?Po ranní mši svaté odchází Papež do své pracovny a dopoledne zpravidla věnuje práci. Pak je oběd a opětovný návrat do pracovny. Mezitím jsou přestávky na modlitbu breviáře a vpodvečer ? alespoň v minulých třech dnech tomu tak bylo ? vychází ven kolem šesté hodiny. Všechny jeho výlety byly poměrně rychlé a vždy měly za cíl některé z posvátných míst.?

Také včera se Benedikt XVI. vypravil ze své rezidence na krátkou procházku. Modlil se před kostelíkem zasvěceným sv. Antonínu opatovi...

?Ano, je to kostel z roku 1775, jedna z nedávno opravených uměleckých památek. Je to malý kostelík, jeden z pokladů lidové zbožnosti. Papež se před ním zastavil k asi čtvrthodinové modlitbě a pak se vrátil. Vyšel vlastně jen k tomuto místo. Dozvěděl se o jeho existenci a chtěl se tam jít pomodlit. Byla to nejrychlejší vycházka, trvala jen tři čtvrtě hodiny.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.