Benedikt XVI. připomněl zahájení Mítinku za přátelství mezi národy v Rimini

20.8.2007 

Ve své nedělní promluvě Benedikt XVI. upozornil na zahájení významného setkání, které každoročně pořádá v italském Rimini hnutí Comunione e liberazione:

?Dnes ráno se v Rimini začal ?Mítink za přátelství mezi národy?, jehož letošní téma zní: ?Pravda je údělem, ke kterému jsme byli stvořeni?. Srdečně zdravím organizátory a ujišťuji je svou modlitbou za to, aby jejich početné iniciativy byly pro všechny plodnou příležitostí k reflexi a konfrontaci, aby bylo hlouběji uskutečněno povolání člověka: být hledačem pravdy a tím i hledačem Boha.?

?Mítink za přátelství mezi národy? organizuje každý rok italské katolické hnutí Comunione e liberazione. Letošní ročník je již 28. v pořadí. Setkání má bohatý program na mnoha úrovních a vystupují na něm každý rok známé osobnosti z náboženského, politického, ekonomického, uměleckého nebo sportovního světa z Evropy i z celého světa. Na setkání přichází každoročně několik tisíc účastníků nejen z Itálie. Během 27 let existence navštívili mítink např. Jan Pavel II., kard. Ratzinger, Matka Tereza z Kalkaty, Dalai Lama, Emmanuel Lewinas aj. Letošní ročník přišel zahájit osobně státní sekretář Svatého stolce kard. Tarcisio Bertone.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.