Týden ve Vatikánu - přehled hlavních událostí od 4. do 10.září

3.9.2007 

Ve středu 5.září v 10:00 dopoledne proběhne na svatopetrském náměstí pravidelná generální audience Benedikta XVI.

Ve čtvrtek 6. září v 11h dopoledne v Castel Gandolfo Benedikt XVI. přijme ve zvláštní audienci prezidenta Izraele Šimona Perese.

V pátek 7. září začíná 7.zahraniční apoštolská cesta Benedikta XVI., tentokrát do Rakouska. Letadlo s papežem na palubě přistane v pátek v 11:15 dopoledne na vídeňském letišti Schwechat, kde proběhne uvítací ceremoniál.
Ve 12:45 na náměstí Am Hof pronese Benedikt XVI. modlitbu u mariánského sloupu a pozdraví přítomné.
Odpoledne v 17:30 Svatý otec navštíví rakouského prezidenta Heinze Fischera a potom v 19h bude následovat setkání s místním diplomatickým sborem.

V sobotu 8.září v 10:30 bude v Mariazell Benedikt XVI. předsedat slavení eucharistické liturgie.
Téhož dne odpoledne v 16:45 se Svatý otec v místní bazilice setká s kněžími, řeholníky a seminaristy při bohoslužbě nešpor.

V neděli 9.září v 10h dopoledne bude Benedikt XVI. slavit eucharistii ve vídeňském dómu sv.Štěpána. Zde potom pronese i pravidelnou promluvu před polední modlitbou Anděl Páně.
Téhož dne odpoledne Benedikt XVI. navštíví cisterciácké opatství Heiligenkreuz nedaleko Vídně.
Také v neděli v 17h ve vídeňské koncertní síni se Benedikt XVI. setká s organizací rakouských dobrovolníků, tzv. voluntariátem.
V neděli v 19:15 na vídeňském letišti Schwechat se Benedikt XVI. s Rakouskem rozloučí a přibližně kolem 21:30 se očekává jeho návrat na římském letišti Ciampino, nedaleko Castel Gandolfa.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.