Pchjongjang chce chránit vojáka před hrozbou náboženství

13.9.2007 

Oddělení propagandy armády Severní Koreje vydalo příručku s názvem ?Záchrana našich vojáků před hrozbou náboženství.? Mezi vojáky se totiž náboženství šíří a armáda rozhodla ho bez prodlení vymýtit. Podle příručky se totiž náboženství ?šíří v severokorejských ozbrojených silách, které mají za úkol chránit socialismus, jako rakovina.? Proto musí být ?vymýceno dříve než to zjistí naši nepřátelé z celého světa.?

Kopie dokumentu se dostala ke členovi Rady pro demokratizaci Severní Koreje, ke skupině politických exulantů a uprchlíků, která ji přeložila a vydala.
?Neměli bychom sledovat, poslouchat a číst dokumenty, vysílání ani video a audio materiály, které vyrobil nepřítel. Nepřítel používá radio a televizi k falešné propagandě prostřednictvím dobře vypracovaných strategických zpráv a intrik.?: varuje příručka.
?Umisťují své špiony do mezinárodních delegací, překračují naše hranice, aby tu šířili svá náboženství a pověry a získávají naše občany na svou stranu.?: píše se v dokumentu: ?Náboženství a pověry jsou jako jed, který ničí socialismus a paralyzuje uvědomělou třídu. Naši vojáci musí, více než kdy jindy, podněcovat revoluční probuzení na boj proti manévrům nepřítele.?

Náboženské uctívání je v Severní Koreji jen v případě kultu Kim Čong-Ila a jeho otce Kim Il-Sunga.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.