Papež přijal Mezinárodní křesťanské demokraty

21.9.2007 

Benedikt XVI. dnes na audienci přijal členy předsednictva Mezinárodních křesťanských demokratů. Jde o sdružení, které se hlásí k politice středu a zastává křesťansko-demokratické zásady. Svatý otec ocenil morální principy, které jsou součástí jeho programu, jako je soustředění na lidskou bytost, respekt k právům člověka a podpora míru a spravedlnosti pro všechny:

?Vaše činnost, inspirovaná těmito principy, čelí v současnosti vzrůstajícím výzvám, vzhledem ke změnám, které se dějí ve společnostech, které zastupujete. Z tohoto důvodu bych vás rád povzbudil, abyste vytrvali ve svém úsilí sloužit všeobecnému dobru a zhostili se úkolu předcházet šíření ideologií, které zatemňují a matou svědomí podporováním mylného pohledu na pravdu a dobro.?

- řekl v promluvě Svatý otec a připoměl také, že je potřeba chránit lidský život od početí, zmínil roustoucí krizy rodiny, která je základním buňkou lidské společnosti a je založená na nerozlučitelném manželském svazku muže a ženy. Zdůraznil také potřebu respektování práva na svobodné vyznávání víry, kterou označil za základní vyjádření úcty k lidskému rozumu a jeho schopnosti poznat pravdu. Z České republiky se setkání účastnil předseda KDU-ČSL Jiří Čunek.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.