Benedikt XVI. napsal účastníkům setkání mládeže z Taize

13.12.2007 

Papež Benedikt XVI. zaslal pozdrav účastníkům 30. evropského setkání mladých, které pořádá komunita Taizé. Svatý otec je ujistil o svých modlitbách za novou etapu ?pouti důvěry na zemi?, kterou inicioval bratr Roger, zakladatel komunity Taizé.
Tradice těchto každoročních evropských setkání začala v roce 1978. Letos se bude poprvé konat ve Švýcarsku, ve městě, do něhož sahají kořeny komunity Taizé, předtím než bratr Roger a jeho první následovníci přesídlili do francouzského Burgundska.

?Kéž vaše důvěra v Boha probouzí naději a pomůže vám měnit svět, na základě hodnot evangelia, zejména na odpuštění, které je vrcholem lásky, protože ten, kdo odpouští, se nezastavuje u minulých chyb, ale otevírá se nové budoucnosti. Pokoj je plodem spravedlnosti, ještě více však plodem odpuštění, které zpečeťuje smíření mezi těmi, kdo ještě včera stáli proti sobě nebo si oponovali a dovoluje jim kráčet společnou cestou.?

- píše se v poselství k 30. evropskému setkání mladých, které pořádá komunita Taizé v Ženevě od 28. prosince do 1.ledna.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.