Benedikt XVI. navštíví v příštím roce Janov, Brindisi a Sardinii

27.12.2007 

Přesné termíny třech italských pastoračních cest Svatého otce Benedikta XVI. v příštím roce byly během Vánočních bohoslužeb oznámeny v příslušných hostitelských diecézích.
První z těchto pastoračních cest povede na sever Itálie, do Ligurie. Nejprve v sobotu 17. května 2008 odpoledne papež navštíví Savonu a následující neděli 18. května 2008 stráví celou v Janově. Zejména pro diecézi Savona to bude historická událost, protože posledním papežem, který toto město navštívil byl Pius VII. roku 1815, když se vracel z Napoleonského zajetí. Místním ordinářem Janova je předseda Italské biskupské konference kard. Angelo Bagnasco.

Druhá italská pastorační cesta Benedikta XVI. povede opačným směrem, na jih, do Puglie. Ve dnech 14. až 15. června 2008 navštíví papež nejprve Brindisi a potom mariánskou svatyni Santa Maria di Leuca na nejvýchodnějším výběžku apeninského poloostrova.

Cílem třetí pastorační italské cesty Benedikta XVI. bude Sardinie. 7.září 2008 navštíví papež hlavní město Sardinie Cagliari, kde papež navštíví mariánskou svatyni Madonna di Bonaria u příležitosti 100.výročí jejího prohlášení patronkou Sardinie.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.