Benedikt XVI. k situaci v Tibetu

19.3.2008 

Před začátkem dnešní generální audience se Benedikt XVI. ve vatikánské bazilice setkal s přibližně 3 500 účastníky již 41.setkání, organizovaného Institutem pro univerzitní spolupráci, jenž je blízký hnutí Opus Dei, na téma ?Být, ukázat se, komunikovat ? zábava a štěstí v multimediální společnosti?. Účastníci setkání pocházejí z 30 italských a více jak 200 zahraničních univerzit. Svatý otec je povzbudil, aby svou svobodu dali do služby pravdě.
Svou pravidelnou katechezi pak Benedikt XVI. přednesl v aule Pavla VI. a věnoval ji nadcházejícímu Velikonočnímu třídenní.

Katecheze Benedikta XVI. je ZDE

V závěru dnešní generální audience Svatý otec vyzval k ukončení násilí v Tibetu:

?S velkými obavami sleduji zprávy, které v těchto dnech přicházejí z Tibetu. Moje otcovské srdce cítí smutek a bolest z utrpení mnoha lidí. Tajemství Ježíšova utrpení a smrti, které si v tomto Svatém týdnu připomínáme, nám pomáhá být obzvláště vnímavými k jejich situaci. Násilí problémy nevyřeší, jen je zhorší. Připojte se tedy ke mně v modlitbě a prosme všemohoucího Boha, zdroj světla, aby ozářil mysl všech a dal každému odvahu zvolit cestu dialogu a tolerance.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.