Deník La Croix zveřejnil program návštěvy Benedikta XVI. ve Francii

26.4.2008 

První podrobný rozpis hlavních bodů papežské cesty do Francie zveřejnil tamní katolický deník ?La Croix?. Ve dnech 12. až 15. září letošního roku Benedikt XVI. zamíří do Paříže a do Lurd. Papež přiletí na pařížské letiště Orly 12. září, kde bude uvítán tamním arcibiskupem, kard. André Vingt-Trois, a premiérem Francois Fillonem.

Podle programu, který má Svatý Stolec definitivně potvrdit v červnu, má Papež v plánu soukromé setkání s prezidentem Sarkozym v Elisejském paláci. Na nunciatuře, kde bude během pobytu v Paříži bydlet, se sejde se zástupci židovské komunity a odpoledne odjede na setkání s představiteli kultury do nového diecézního centra, které pojme zhruba 800 lidí. Dalším zastavením Benedikta XVI. v Paříži bude katedrála Notre-Dame. Papež tam povede nešpory pro kněze a zasvěcené osoby a následně před katedrálou osloví mladé lidi. K hlavnímu setkání s Pařížany má dojít druhý den návštěvy, v sobotu 13. září, při mši svaté před Invalidovnou.

V odpoledních hodinách pak papež odletí do Lurd, kde večer povede mariánskou pobožnost s tradičním procesím. V neděli 14. září bude Svatý otec sloužit mši svatou s francouzskými biskupy před lurdskou jeskyní. Odpoledne se pak zúčastní pracovního zasedání francouzské biskupské konference. V poslední den své francouzské cesty, na svátek P. Marie Bolestné, 15. září, bude Papež sloužit v Lurdech mši svatou pro nemocné.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.