Nový portál Vatikánského rozhlasu

Upozorňujeme, že aktuální program České sekce Vatikánského rozhlasu již najdete pouze na našich nových internetových stránkách

https://www.vaticannews.va/cs.html

Portál radiovaticana.cz bude dále sloužit jako archiv starších vysílání České sekce (roky 2007-2020). V sekci Podcast na našich nových stránkách naleznete archiv denních pořadů Vatikánského rozhlasu v češtině od listopadu roku 2018.

Přejít na stránky Vatican News
VaticanNews.va

   29. 3. 2024

RSS  RSS zpráv  Podcast denních pořadů       

Hlavní stránka

Zprávy

Svatý otec

Publicistika

Rozhovory

Homilie

Seriály

Speciály

Zvukový archiv

Denní programy


Redakce

Program

Frekvence

Fotogalerie

Technika

Historie

Kontakty


Anketa


O webu

Rozhovory online

Rozšířené hledání

Odkazy


Zasílání novinek

Nejčtenější



Cirkev cz Liturgie cz Rádio Proglas TV Noe Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova Res Claritatis Vysokoškolské katolické hnutí Česká republika Pastorace na webu Katolik.cz KTF UK Stránky pro animátory seniorů NAVRCHOLU.cz
 
Svatý otec

 Angelus 

21.8.2011 

Přičiněním mladých se v mnoha srdcích vynořuje církev

Benedikt XVI. před Angelus při SDM 2011, Madrid

Česká sekce RV

Drazí přátelé,
Nyní se vrátíte do svých domovů. Až budou chtít vaši přátelé vědět, co se ve vás změnilo po návštěvě tohoto ušlechtilého města a po setkání s papežem a se stovkami tisíců mladých celého světa, co jim řeknete? Zvu vás, abyste před druhými odvážně svědčili o křesťanském životě. Tak budete kvasem nových křesťanů a přičíníte se tak o to, aby se církev opět vynořila v mnoha lidských srdcích. Hodně jsem přemýšlel v těchto dnech o mladých, kteří čekají na váš návrat. Tlumočte jim moje sympatie, zejména těm, kteří jsou v nesnázích, a také vašim rodinám a společenstvím křesťanského života, ke kterým patříte.

Přiznávám, že jsem skutečně zasažen tak obrovským počtem biskupů a kněží, přítomných na těchto Světových dnech. Děkuji všem z hloubi duše a zároveň povzbuzuji, aby se nadále s nadšením a zanícením věnovali pastoraci mládeže.

Nyní všechny mladé lidi světa, zejména vás, drazí přátelé, svěřuji laskavé přímluvě Nejsvětější Panny Marie, Hvězdy nové evangelizace a Matky mladých; pozdravme ji týmiž slovy, jakými se k Ní obrátil Anděl Páně.

Po modlitbě Anděl Páně

Srdečně zdravím arcibiskupa vojenského ordináře a děkuji vojenskému letectvu za tak velkodušné zapůjčení vojenského letiště Quatro Vientos a to právě na 100. výročí založení Španělského vojenského letectva. Všechny, kteří v něm slouží, a jejich rodinám svěřuji do ochrany Nejsvětější Panny Marie, jeho patronky Naší Paní Loretánské.

Zároveň v souvislosti se včerejším třetím výročím vážného neštěstí na letišti v Barajas, které přineslo četné oběti na životech a mnoho zraněných, chtěl bych vyjádřit svou duchovní blízkost a hlubokou sympatii všem, kterých se dotkla tato hrozná událost, i příbuzným zemřelých, jejichž duše svěřuji Božímu milosrdenství.

S potěšením chci nyní oznámit, že místem konání příštích Světových dnů mládeže v roce 2013 bude Rio de Janeiro. Prosme Pána, aby už od nynějška pomáhal těm, kteří je budou organizovat, a připravil cestu mládeži celého světa, aby se mohli znovu setkat s Papežem v tomto nádherném brazilském městě.

Drazí přátelé, dříve než se rozloučíme, a zatímco mládež Španělska předá mládeži Brazílie kříž Světových dnů mládeže, svěřuji jako Petrův nástupce všem přítomným velký úkol: neste celému světu poznání Krista a lásku k Němu. On chce, abyste byli v 21. století Jeho apoštoly a posly Jeho radosti. Nezklamte Ho. Děkuji.

Francouzsky

Drazí mladí francouzského jazyka, Kristus vás dnes žádá, abyste v Něm zapustili kořeny a postavili svůj život na skále, kterou je On sám. Posílá vás, abyste byli jeho odvážnými a nebojácnými, autentickými a věrohodnými svědky. Nemějte strach být katolíky a svědčit o Něm svému okolí bez ustání, prostě a upřímně. Kéž Církev nalezne ve vás a ve vašem mládí radostné misionáře Dobré zvěsti.

Anglicky

Zdravím mladé anglického jazyka, kteří jsou tu dnes přítomni! Vraťte se domů s dobrou zprávou o Kristově lásce, kterou jste zakusili v těchto nezapomenutelných dnech. Mějte zraky upřeny na Něho, prohlubujte své poznání evangelia a neste hojné plody. Bůh vám všem žehnej. Na viděnou.

Německy

Moji drazí přátelé. Víra není nějaká teorie. Věřit znamená vstoupit do osobního vztahu s Ježíšem a žít přátelství s Ním ve společenství s druhými, ve společenství s církví. Svěřte Kristu celý svůj život, a pomáhejte svým přátelům dojít ke zdroji života, k Bohu. Pán ať z vás učiní radostné svědky své lásky!

Italsky

Drazí mladí italského jazyka! Všechny vás zdravím! Eucharistie, kterou jsme slavili, je vzkříšený Kristus přítomný a živý uprostřed nás: díky Jemu, je váš život zakořeněn a založen v Bohu a jste pevní ve víře. V této jistotě odjeďte z Madridu a hlásejte všem to, co jste viděli a slyšeli. Odpovězte s radostí na Pánovo povolání, následujte Ho, zůstávejte sjednoceni v Něm a budete přinášet hojné plody!

Portugalsky

Drazí mladí a přátelé portugalského jazyka, našli jste Ježíše Krista! Uprostřed společnosti, v níž dominuje relativistická kultura, která odmítá hledat a mít pravdu, cítíte, že jdete proti proudu. A právě do této zvláštní historické chvíle, plné obrovských výzev a příležitostí, vás posílá Pán, aby díky vaší víře na celé zemi dále zněla Kristova Dobrá zvěst. Doufám, že se s vámi setkám za dva roky na Světových dnech mládeže v Rio de Janeiro v Brazílii. Mezitím se za sebe navzájem modleme a dosvědčujme radost, která se rodí z života, který má kořeny zapuštěné v Kristu a je postaven na Něm. Brzy na viděnou, drazí mladí. Kéž vám Bůh žehná.

Polsky

Drazí mladí Poláci, pevní ve víře a zakořenění v Kristu! Kéž ve vás přináší plody dary, které jste v těchto dnech od Boha obdrželi. Buďte jeho svědky. Neste druhým poselství evangelia. Svou modlitbou a příkladem svého života pomáhejte Evropě nalézt její křesťanské kořeny.



Další články z podrubriky Angelus

 odeslat článek     vytisknout článek


Hlavní stránka | Zprávy | Svatý otec | Publicistika | Rozhovory | Homilie | Seriály | Speciály | Zvukový archiv | Denní programy
Redakce | Frekvence | Fotogalerie


Copyright © 2003-2024 Česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.
Administrace: Česká sekce Vatikánského rozhlasu. Technická realizace: Václav Lahoda.

 
Stáhnout záznam ve formátu MP3  

Kanál Vatikánského rozhlasu na YouTube  

Archív denních pořadů ve formátu Real Audio  
 Zprávy
Nové internetové stránky Vatikánského rozhlasu

Bohoslužba k 30. výročí založení Visegradské skupiny a svátek sv. Cyrila a Metoděje ve Věčném městě

Nové Motu proprio zavádí snížení trestu a resocializační programy

Papež: Luštěniny jsou ušlechtilá potravina

Papež připomenul Světový den rozhlasu

Posvátná kniha syrské katolické církve se vrátí do Karakoše

Láska se raduje z růstu druhého člověka, píše papež v poselství k postní době

Papež František: Vytvářejte komunikaci dovolující zahlédnout pravdu věcí

Papež: Kultura setkávání může být východiskem k jednotnějšímu a smířenému světu

Papež František vybízí k solidaritě s křesťany ve Svaté zemi

Jezuitské periodikum La Civiltà Cattolica vyjde také v ruštině

Papež: Kéž nový lunární rok přinese ovoce bratrství a solidarity

 Nově na webu
Svatý otec: Modlitba v každodenním životě

Publicistika: Za skutečnou katolicitu, pluralitu kultur a názorů

Publicistika: 90 let papežského rozhlasu

Rozhovory: Papeže by chtěli všichni

Homilie: Mlčení víry

Archiv zpráv březen 24
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Starší zprávy >

Náš tip

Patris corde

Bratrství se zrodilo z Kříže

Zveřejněna nová encyklika Fratelli tutti