Papež: Boží láska je bezmezná

22.6.2014 

Na náměstí sv. Petra se sešlo v poledne přibližně 50 tisíc lidí a vyslechlo si pravidelnou papežovu promluvu předcházející mariánské modlitbě Anděl Páně. František mimo jiné řekl:

Pokaždé když se účastníme mše svaté a živíme se Kristovým Tělem, přítomnost Ježíše a Ducha svatého v nás působí, ztvárňuje naše srdce, uděluje nám vnitřní postoje, které se projevují evangelním jednáním. Zvláště poddajnost Božímu Slovu, pak bratrství mezi námi, odvaha křesťanského svědectví, fantazie lásky, schopnost dodávat naději malomyslným a přijímat vylučované. Eucharistie tak umožňuje vyzrávání křesťanského životního stylu. Kristova láska přijatá s otevřeným srdcem nás mění, přetváří a uschopňuje milovat nikoli podle lidské míry, která je vždy limitovaná, nýbrž podle Boží míry. A jaká je tato míra? Bezmezná! Boží míra je neomezená. Obsahuje všechno, všechno! Boží lásku nelze měřit, je neomezená. Proto se stáváme schopnými mít rádi také ty, kteří nemají rádi nás.

PLNÉ ZNĚNÍ papežovy promluvy je ZDE

Potom papež obrátil upozornil na nadcházející Mezinárodní den podpory obětí mučení:

26. června připomíná Organizace spojených národů Mezinárodní den podpory obětí mučení. Při té příležitosti zdůrazňuji jasné odsouzení jakékoli formy mučení a vybízím křesťany, aby se snažili spolupracovat na jeho odstranění a podporovali oběti mučení a jejich rodiny. Mučit lidi je smrtelný hřích! Velmi těžký hřích!

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.