Slavnost Božího Těla v Římě

10.6.2004 

Svatý otec dnes v 18:30 hod. předsedal slavnostní mši svaté Corpus Domini na prostranství před basilikou sv. Jana na Lateránu. "Drazí mladí ? vyzval včera Jan Pavel II. mladé při generální audienci ? kéž je eucharistie vaším duchovním pokrmem každého dne. Kéž je pro vás, drazí nemocní, posilou a útěchou v utrpení. Kéž vám, drazí novomanželé, pomáhá pokračovat na cestě manželské svatosti". A v závěru včerejší generální audience Svatý otec vyzval všechny římany a poutníky, aby přišli na mši svatou a na eucharistický průvod, který po ní bude následovat.

Stejně tak i kardinál Camillo Ruini, vikář římské diecéze, vyzval věřící k hojné účasti slovy: ?Zvu všechny věřící, kněze, jáhny, řeholníky a řeholnice, členy sdružení i farní komunity k účasti na této mši svaté tak významné a na slavnostní adoraci Těla našeho Pána Ježíše Krista, skutečně přítomného v Eucharistii, na ulicích našeho města. Jemu, Ježíši, který bude procházet mezi domy, svěřme zvláště rodiny našeho města a diecéze, hlavně ty, které prožívají těžkosti?.

Večerní mši svatou na prostranství před basilikou sv. Jana na Lateránu koncelebroval se Svatým otcem kardinál Camillo Ruini, pomocní biskupové a kněží římské diecéze, a také novokněží, kteří byli Janem Pavlem II. vysvěceni 2. května. Svatý otec při mši svaté pronesl homilii, kterou uvádíme v plném znění.

Text homilie Jana Pavla II. ZDE

Po mši svaté následoval tradiční eucharistický průvod, který šel městem od Basiliky sv. Jana na Lateránu přes Via Merulana a byl slavnostně ukončen v Basilice Santa Maria Maggiore.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.