Benedikt XVI. k námořní tragédii poblíž Filipín

22.6.2008 

Typicky letní den konečně potěšil obyvatele Říma, poutníky i turisty. I přes velké horko jich před polednem přišlo kolem 20 tisíc na náměstí svatého Petra vyslechnout si pravidelnou promluvu Benedikta XVI. před modlitbou Anděl Páně.

PROMLUVA Benedikta XVI. před modlitbou Anděl Páně ZDE

Benedikt XVI. pak obrátil pozornost ke dvěma událostem námořní tragédii poblíž Filipín a blahořečení Jakuba da Ghazir Haddad, které se tuto neděli konalo v Bejrútu.

?S hlubokou účastí jsem dnes ráno přijal zprávu o ztroskotání lodního trajektu poblíž Filipínského souostroví v důsledku tajfunu Fengshen, který se rozpoutal v tamější oblasti. Chci ujistit svou duchovní blízkostí obyvatelstvo ostrovů postižených tajfunem a modlím se k Pánu zvláště za oběti této námořní tragédie, mezi nimiž je mnoho dětí.

Dnes byl v Bejrútu, hlavním městě Libanonu prohlášen blahoslaveným Jakub da Ghazir Haddad, vl. jménem Khalil, kněz kapucínského řádu a zakladatel kongregace sester františkánek od Libanonského kříže. Raduji se spolu s jeho duchovními dcerami a z celého srdce toužím po tom, aby přímluva blahoslaveného Abuna Jakuba a dalších libanonských světců vymohla milovanému a zkoušenému Libanonskému lidu, jež vytrpěl už mnoho, aby konečně dosáhl stabilního míru.?

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.