Nový portál Vatikánského rozhlasu

Upozorňujeme, že aktuální program České sekce Vatikánského rozhlasu již najdete pouze na našich nových internetových stránkách

https://www.vaticannews.va/cs.html

Portál radiovaticana.cz bude dále sloužit jako archiv starších vysílání České sekce (roky 2007-2020). V sekci Podcast na našich nových stránkách naleznete archiv denních pořadů Vatikánského rozhlasu v češtině od listopadu roku 2018.

Přejít na stránky Vatican News
VaticanNews.va

   28. 4. 2024

RSS  RSS zpráv  Podcast denních pořadů       

Hlavní stránka

Zprávy

Svatý otec

Publicistika

Rozhovory

Homilie

Seriály

Speciály

Zvukový archiv

Denní programy


Redakce

Program

Frekvence

Fotogalerie

Technika

Historie

Kontakty


Anketa


O webu

Rozhovory online

Rozšířené hledání

Odkazy


Zasílání novinek

Nejčtenější



Cirkev cz Liturgie cz Rádio Proglas TV Noe Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova Res Claritatis Vysokoškolské katolické hnutí Česká republika Pastorace na webu Katolik.cz KTF UK Stránky pro animátory seniorů NAVRCHOLU.cz
 
Svatý otec

 Promluvy 

18.8.2011 

Vaše přítomnost dá zaznít Kristovu jménu

Pozdravy Benedikta XVI. na slavnostním přivítání v Madridu, Plaza de Cibeles

Česká sekce RV

Drazí mladí přátelé,

španělsky

Je to pro mne obrovská radost, že se s vámi mohu setkat uprostřed tohoto krásného města Madridu, jehož klíče mi před chvílí laskavě předal pan primátor. Dnes je také hlavním městem mladých lidí celého světa a hledí k němu celá církev. Pán nás tu shromáždil, abychom prožili krásnou zkušenost Světových dnů mládeže. Vaše přítomnost a účast na bohoslužbách dá rozeznít Kristovu jménu v každém koutu tohoto proslulého města. Modleme se, aby jeho poselství naděje a lásky mělo odezvu také v srdcích těch, kdo nevěří nebo se vzdálili od církve. Mnohokrát děkuji za skvělé přijetí, které jste mi připravili při příchodu do města na znamení lásky a blízkosti Petrovu nástupci.

Zdravím pana kardinála Stanislava Ryłka, předsedu Papežské rady pro laiky a jeho spolupracovníky z tohoto úřadu, a děkuji za veškerou odvedenou práci. Děkuji zároveň panu kardinálovi Antonio Maria Rouco Varelovi, arcibiskupovi Madridu, za jeho milá slova a za úsilí jeho arcidiecéze, která spolu s dalšími španělskými diecézemi připravila tyto Světové dny mládeže, o které se velkoryse přičinilo také mnoho dalších místních církví celého světa. Děkuji státním, regionálním a místním představitelům za jejich přítomnost a velkodušnou spolupráci na zdařilém průběhu této velké události. Děkuji bratřím v biskupské a kněžské službě, seminaristům, zasvěceným osobám a věřícím, kteří sem přišli doprovodit mladé lidi v jejich putování na setkání s Kristem. Srdečně zdravím v Pánu vás všechny a ještě jednou opakuji, že jsem nesmírně šťasten, že jsem zde spolu s vámi. Kéž plamen lásky Kristovy ve vašich srdcích nikdy nevyhasne.

francouzsky

Drazí mladí francouzského jazyka, odpověděli jste ve velkém počtu na Pánovo volání, abyste se s Ním přišli setkat do Madridu. Blahopřeji vám k tomu! Buďte vítáni na Světových dnech mládeže! Nesete si v srdci otázky a hledáte odpovědi. Vždycky je dobré hledat. Hledat především pravdu, jež není idea, ideologie či slogan, nýbrž Osoba, Kristus, Bůh sám, který přišel mezi lidi! Právem chcete zakořenit svou víru v Něm a stavět svůj život na Kristu. On vás miluje odevždy a zná vás lépe něž kdokoli jiný. Kéž vám tyto dny plné modlitby, nauky a setkání pomohou jej znovu objevit, abyste ho více milovali. Kéž vás provází Kristus v tomto intenzivním čase, kdy jej všichni společně slavíme a modlíme se k Němu.

anglicky

Srdečně zdravím početnou mládež anglického jazyka, která přišla do Madridu. Kéž tyto dny modlitby, přátelství a slavnosti vedou ke vzájemnému sblížení jedněch s druhými a s Pánem Ježíšem. Učiňte z důvěry v Kristovo slovo základ svých životů! Zapusťte v Něm kořeny a stavte na Něm, pevni ve víře a otevřeni k moci Ducha, pak naleznete své místo v Božím plánu a obohatíte církev svými dary. Modleme se za sebe navzájem, abychom byli radostnými svědky Krista dnes i vždycky. Bůh vám všem žehnej.

německy

Drazí přátelé německého jazyka! Všechny vás srdečně zdravím. Těší mne, že jste přišli v tak velkém počtu. V těchto dnech chceme společně vyznávat, prohlubovat a předávat svoji víru v Krista. Stále znovu zakoušíme, že On je Tím, který opravdu dává smysl našemu životu. Otevřme naše srdce Kristu. On nám tady v Madridu udělí čas plný radosti a milosti.

italsky

Drazí mladí Italové! Co nejsrdečněji vás zdravím a těším se z vaší tak početné účasti oživované radostí víry. Žijte tyto dny v duchu intenzivní modlitby a bratrství, dosvědčujte životnost farností, sdružení, hnutí a církve v Itálii. Se všemi se rozdělte o toto bohatství. Děkuji.

portugalsky

Drazí mladí z různých zemí, kde je portugalština oficiálním jazykem, i vy, kteří je doprovázíte: buďte vítáni v Madridu! Všechny vás co nejpřívětivěji zdravím a zvu vás, abyste vystoupili k věčným prahům svého mládí a poznali absolutního protagonistu těchto Světových dnů i vašeho života, jak doufám: Krista Pána. V těchto dnech uslyšíte znít jeho Slovo. Nechte se tímto Slovem proniknout, aby mohlo zakořenit ve vašich srdcích a postavte na něm svůj život. Buďte pevní ve víře a budete článkem obrovského zástupu věřících. Není možné věřit bez pomoci víry těch druhých a má víra napomáhá druhým k víře. Církev potřebuje vás a vy potřebujete církev.

polsky Zdravím mládež z Polska, rodáky blahoslaveného Jana Pavla II., iniciátora Světových dnů mládeže. Těší mne, že jste přišli do Madridu! Přeji vám pěkné dny, dny modlitby a posílení vztahu s Ježíšem. Nechť vás provází Duch Boží.

Přeložil Milan Glaser

Další články z podrubriky Promluvy

 odeslat článek     vytisknout článek


Související články
3.12.11 Světové setkání mládeže vyneslo 350 milionů euro
24.8.11 Setkání bylo příležitostí zapustit kořeny života v Kristu, věrném Příteli
23.8.11 Malá setkání
22.8.11 Kard. Rouco Varela: Bylo to svědectví o evangeliu
21.8.11 Službou roste láska



Hlavní stránka | Zprávy | Svatý otec | Publicistika | Rozhovory | Homilie | Seriály | Speciály | Zvukový archiv | Denní programy
Redakce | Frekvence | Fotogalerie


Copyright © 2003-2024 Česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.
Administrace: Česká sekce Vatikánského rozhlasu. Technická realizace: Václav Lahoda.

 
Stáhnout záznam ve formátu MP3  

Kanál Vatikánského rozhlasu na YouTube  

Archív denních pořadů ve formátu Real Audio  
 Zprávy
Nové internetové stránky Vatikánského rozhlasu

Bohoslužba k 30. výročí založení Visegradské skupiny a svátek sv. Cyrila a Metoděje ve Věčném městě

Nové Motu proprio zavádí snížení trestu a resocializační programy

Papež: Luštěniny jsou ušlechtilá potravina

Papež připomenul Světový den rozhlasu

Posvátná kniha syrské katolické církve se vrátí do Karakoše

Láska se raduje z růstu druhého člověka, píše papež v poselství k postní době

Papež František: Vytvářejte komunikaci dovolující zahlédnout pravdu věcí

Papež: Kultura setkávání může být východiskem k jednotnějšímu a smířenému světu

Papež František vybízí k solidaritě s křesťany ve Svaté zemi

Jezuitské periodikum La Civiltà Cattolica vyjde také v ruštině

Papež: Kéž nový lunární rok přinese ovoce bratrství a solidarity

 Nově na webu
Svatý otec: Modlitba v každodenním životě

Publicistika: Za skutečnou katolicitu, pluralitu kultur a názorů

Publicistika: 90 let papežského rozhlasu

Rozhovory: Papeže by chtěli všichni

Homilie: Mlčení víry

Archiv zpráv duben 24
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Starší zprávy >

Náš tip

Patris corde

Bratrství se zrodilo z Kříže

Zveřejněna nová encyklika Fratelli tutti